How to Make Sabudana Burfi | Easy & Quick | Burfi | Sago recipe | Vrat ka khana | COOK COOK GO

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Hello friends, today I am going to eat a very simple fast for you.It is very easy to make sago barfi, it is very soft and tasty to eat, this soft filling made in the shortest time is eaten during fasting, if a lot of list of sago is made, then today we will make sago barfi.

नमस्कार दोस्तों आज मैं आपके लिए एक बहुत ही सादा व्रत खाने जा रहा हूँ। साबूदाने की बर्फी बनाना बहुत ही आसान है, यह खाने में बहुत ही मुलायम और स्वादिष्ट होती है, कम समय में बनने वाली यह नरम भरी व्रत के दौरान खाई जाती है, अगर ज्यादा हो तो साबूदाने की लिस्ट बन गयी है तो आज हम साबूदाने की बर्फी बनायेंगे.

  • साबूदाना बर्फी के लिये सामग्री
  • Barfi Ingredients
  • साबूदाना - Sago - 1 Cup
  • दूध- Milk - 3 Cup
  • चीनी - Sugar - ¾ Cup
  • बदाम - Almond
  • Method of making Sabudana Barfi
  • 1 First of all we will take Sabudana and grind it by putting it in a mixer jar.
  • 2 . Sieve the sago with the help of a sieveM
  • 3 . Put a pan on the gas and add 1 Liter of milk and stir it till the milk becomes thick.
  • 4 . After adding the sago, add sugar and stir it slowly.
  • 5 . Put ghee in a plate and put the batter in it and set it well, after cooling down for some time, cut it into the shape of barfi and serve.
  • साबूदाना बर्फी बनाने की विधि
  • 1 सबसे पहले हम साबूदाना लेंगे और उसे मिक्सर जार में डालकर पीस लेंगे।
  • 2. साबूदाने को छलनी की सहायता से छान लीजिये
  • 3. गैस पर एक पैन रखें और उसमें 1 लीटर दूध डालें और दूध के गाढ़ा होने तक चलाएं।
  • 4. साबूदाना डालने के बाद चीनी डालें और धीरे-धीरे चलाते रहें।
  • 5. एक प्लेट में घी डालकर उसमें बैटर डालकर अच्छे से सेट कर दीजिए, कुछ देर ठंडा होने के बाद इसे बर्फी के आकार में काट कर सर्व कीजिए
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